Πλύσιμο και φροντίδα στολής
Wetsuit care - Φροντίδα στολής, Όλα τα προϊόντα

Πλύσιμο και φροντίδα στολής

 

Η σωστή φροντίδα της ισοθερμικής στολής θα την βοηθήσει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να χαρούμε το αγαπημένο μας θαλάσσιο σπορ, είτε αυτό είναι ψαροντούφεκο, καταδύσεις, windsurfing ή ότι άλλο. Οι παρακάτω συμβουλές για φροντίδα, είναι ίδιες για όλους τους τύπους στολής υγρού τύπου (wetsuit) κατασκευασμένες από νεοπρέν, είτε είναι με φόδρα μέσα έξω (διπλόφοδρη), είτε με φόδρα στην μία μόνο πλευρά (συνήθως έξω), είτε είναι λεία (skin), είτε ξυρισμένη.

  1. Μετά από κάθε χρήση της στολής, απομακρύνουμε φύκια, άμμο και ότι άλλα στερεά υπολείμματα έχει πάνω και την ξεπλένουμε με άφθονο γλυκό νερό. Στα φερμουάρ και στα βέλκρο ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό πινελάκι.
  2. Βάζουμε την στολή στην μπανιέρα ή εναλλακτικά σε μια λεκάνη ή δοχείο με χλιαρό γλυκό νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει, ώστε να διαλυθούν τα υπολείμματα από αλάτι που «καίνε» τις ραφές.
  3. Μετά από κάποια ώρα την σαπουνίζουμε, με μαλακό σαπούνι κι αντίστοιχο σφουγγάρι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βρωμιές και μικροοργανισμοί που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.
  4. Αφού την ξεπλύνουμε καλά, ώστε να φύγουν οι σαπουνάδες, γυρίζουμε την στολή ανάποδα και την απλώνουμε στον ίσκιο να στεγνώσει κι αν είναι δυνατόν χωρίς τσακίσματα ή μανταλάκια που θα προκαλέσουν τοπικά πρόωρες φθορές στο νεοπρέν.
  5. Τέλος, γυρίζουμε την στολή πάλι ανάποδα, ώστε να στεγνώσει σωστά και η εξωτερική της πλευρά.
  6. Εάν πρόκειται να την αποθηκεύσουμε, την γυρίζουμε ανάποδα, ώστε η μέσα πλευρά να είναι έξω και φροντίζουμε να την περάσουμε με RepRen Conditioner πριν την βάλουμε στην ντουλάπα  (συνιστάται για στολές φόδρα/φόδρα ή φόδρα ξυρισμένη).
  7. Κατά διαστήματα  περνάμε τη στολή με RepRen Conditioner ώστε να συντηρηθεί η ελαστικότητά της για μεγαλύτερο διάστημα. Ειδικά στις στολές που είναι από ξυρισμένο νεοπρέν εσωτερικά, βοηθάει στο εύκολο φόρεμα της στολής και αποτρέπει τις δυσάρεστες μυρωδιές από ούρα. Η 100% φυσική του σύνθεση, εγγυάται πως δεν θα έχετε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

repren_wetsuit_conditioner[3]

 

Προϊόντα για συντήρηση και φροντίδα σε στολές και εξοπλισμό θαλάσσιων δραστηριοτήτων