Λάδι σιλικόνης RePren – εφαρμογές χρήσης

 

Silicone[3]

Το λάδι σιλικόνης RePren έχει πάρα πολλές εφαρμογές στην λίπανση και είναι ειδικό για συντήρηση και προστασία εξοπλισμού στο ψαροντούφεκο, τις καταδύσεις,  το ψάρεμα με καλάμι και γενικώς στις περισσότερες θαλάσσιες δραστηριότητες. Μπορεί να εφαρμοστεί ως συντήρηση όπου έχουμε κινητά μέρη, τριβές εξαρτημάτων και σαν προστασία σε όλες τις μεταλλικές, ελαστικές και πλαστικές επιφάνειες.

Σαν παράδειγμα αναφέρονται μερικές  εφαρμογές  :

Τα μεταλλικά μέρη, όπως για παράδειγμα  βέργες ψαροντούφεκου, μαχαίρια κατάδυσης ή τα μαχαίρια που έχουμε στο σκάφος, μπορούμε να τα περάσουμε με ένα πανάκι που έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες λάδι σιλικόνης RePren. Δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ προστασίας από το αλάτι και την διάβρωση. Στα σημεία που έχουμε κηλίδες σκουριάς, θα πρέπει η μεταλλική επιφάνεια πρώτα να τριφτεί τοπικά με γυαλόχαρτο. Ανάλογα σε μεγαλύτερης έκτασης φαινόμενα οξείδωσης.

Λίγες σταγόνες θα συντηρήσουν το πλαστικό φερμουάρ του σάκου ή της στολής σας.

Είναι ανανεωτικός και προστατευτικός παράγοντας για τα φυσικά και συνθετικά ελαστικά στεγανοποίησης, για παράδειγμα τα O-ring στεγανοποίησης  σε υποβρύχιους φακούς. Αυξάνει την ποιότητα στεγανοποίησης τους καθώς επίσης και την διάρκεια ζωής.

Με την ίδια μέθοδο, επάλειψης με πανί, μπορούμε να συντηρήσουμε τα λάστιχα στα ψαροντούφεκα, ειδικά πριν την περίοδο ακινησίας και αποθήκευσης, μέχρι την επόμενη περίοδο χρήσης. Φυσικά,  πριν από την χρήση του όπλου, θα πρέπει τα λάστιχα να καθαριστούν με ένα στεγνό πανί για να μην γλιστράνε.

Στις πλαστικές επιφάνειες, δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα και απομακρύνει την θαμπάδα από την ξήρανση λόγω έκθεσης στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Λίγες σταγόνες στον μηχανισμό σκανδάλης, για τα ψαροντούφεκα ή στον μηχανισμό, για τα καλάμια ψαρέματος, βοηθούν στην άριστη λειτουργία τους.

 

  • Στις επιφάνειες από φυσικό ή συνθετικό ελαστικό και στα πλαστικά, το λάδι σιλικόνης RePren είναι το μόνο λιπαντικό που προσφέρεται για αξιόπιστη λίπανση, συντήρηση και προστασία, σε αντίθεση με τα λιπαντικά που έχουν ως βάση τους παράγωγα του πετρελαίου και προκαλούν φθορά.

 

Σελίδα προϊόντος